in

O femeie din Spania susține că este proprietara Soarelui.

O femeie din Spania sustine că este proprietara Soarelui. Maria Angeles Duran pretinde că Soarele îi aparține și, prin urmare, vrea sã perceapă taxe de la cel care il folosesc.

Potrivit Daily Mail, femeia are chiar și acte care dovedesc acest lucru, eliberate de un notar.
Ea spune că ideea de a deveni proprietara Soarelui i-a venit după ce a citit despre un american care se înregistrase ca proprietar al Lunii și al majorității planetelor din sistemul nostru solar. Acesta a câstigat peste 10 milioane de dolari vânzând teren pe Luna, Marte, Venus si Mercur, iar Maria a decis sã inceapă o afacere asemănătoare.

Ea crede că ceea ce a făcut este legal, datorită unei lacune dintr-un acord ONU, care prevede că nicio țară nu poate pretinde că este proprietara unei planete sau a unei stele.
Lacuna legală se referă la faptul că le este interzis doar țărilor să-și însușească corpuri astronomice, însă nu și persoanelor fizice.

Având în vedere faptul că Maria se crede proprietara Soarelui, s-a gândit să le ceară oamenilor să plătească taxe dacă vor să se bucure în continuare de beneficiile acestui corp astronomic. De asemenea, ea plănuiește să perceapă taxe și de la companille care folosesc energia solară pentru producția electricității.

Ea a luat deja legătura cu Ministerul spaniol al Industriei, explicând că cererea sa de a încasa taxe nu este deloc scandaloasă.

„Dacă se pot pune taxe pe terenuri, de ce nu aș putea face același lucru cu Soarele?”

Maria Angeles Duran

Femeia spune că va dona majoritatea baniilor din taxe

Într-un exces de generozitate, această femeie susține că este pregătită să ofere statului spaniol 50% din banii pe care îi va colecta. De asemenea, s-a gândit să doneze 20% către sistemul de pensii, 10% pentru cercetare și încă 10% pentru a pune capăt foametei în lume. Maria vrea să păstreze doar 10% pentru ea.

Înainte de a încasa taxe tuturor oamenilor, femeia s-a gândit că ar face bani frumoși dacă ar vinde bucăți de teren pe Soare la prețul de 1 euro/m². În acest sens, a folosit platforma eBay și a găsit destui cumpărători. Cu toate acestea, platforma de comerț a decis să închidă contul femeii pe motiv de înșelătorie, dearece „produsul” nu era ceva tangibil sau transportabil.

De asemenea, Maria a primit amenințări și cereri de despăgubiri din partea unor oameni care au facut cancer de piele sau care, pur și simplu, au fost arși de Soare.

Ce părere ai despre această postare?